Sweden&Norway

Naturhistorisk museum i Oslo

Minicards välkomnar Naturhistorisk Museum i Oslo till Minicards! Dessa har två kort via Minicards där de lyfter upp museiverksamheten på det ena kortet och deras botaniska trädgård på det andra kortet. 

På Naturhistoriska museet i Oslo kan du göra en djupdykning i naturhistorisk forskning och se utställningar som: Dinosaurieskelett, månstenar, meteoriter, kristaller, och konstnärliga diaoramor. Dessutom har de en botanisk trädgård med fri entré som är ett 15 hektar stort grönområde som erbjuder allt från växthus till vikingaträdgårdar.

En speciellt uppmärksammad utställning är den som kallas för 'Idafossilen'.
Detta fossil upptäcktes i Tyskland och är det äldsta fyndet av primatfossil i världen, och finns nu att beskåda på Naturhistoriska museet i Oslo.

Namnet kommer från forskaren som studerat fossilet och döpte fossilet efter sin egen dotter då primaten precis som dottern hade kvar sina mjölktänder.

Läs gärna mer om Idafossilet och dess historia på deras hemsida.

Kommentera gärna: