Sweden&Norway

Göteborg - Referenser

Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs äldsta museum, det bildades 1833 med Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhällets naturaliesamlingar som grund.

Museets samlingar omfattar cirka 10 miljoner djur och den permanenta utställningen uppvisar ett brett urval av jordens fauna - från encelliga amöbor till den stolta afrikanska elefant som tronar i däggdjursalens mitt.

Läs mer: www.gnm.se

Gokartcentralen

Hos oss kör ni på Göteborgs snabbaste gokartbana. Banan ärett stenkast från Centralstationen.

Här kan ni tävla mot varandra på placering i bokat race eller på tid som drop-in. Svensexa eller möhippa, möta chefen, syrran eller farmor.  Gokart är för alla! Vi har även andra aktiviteter som biljard, shuffleboard, airhockey, basket och andra roliga spel. För den hungrige har vi restaurang med bar där man kan ta en god burgare eller lättare fika. Välkomna!

Läs mer:  www.gokartcentralen.se

Göteborgs Operan - Oliver!

GöteborgsOperan är ett helägt aktiebolag inom Västra Götalandsregionen med uppdrag att ge alla invånare tillgång till opera, dans och musikal.

Läs mer: www.opera.se

Hard Rock CAFE

Vår restaurang är fyra våningar med matservering, 5 barer, nattklubb och shuffleboard. Här hittar du alltid något att göra! Vi har även flera eventytor som lämpar sig för allt från mindre grupper till större företagsevent.

Sommartid har vi vår populära uteservering med 120 sittplatser på första parkett mot ett vimlande Avenyn. Tyvärr tillåter vi inte pälsdjur varken på uteserveringen eller inne i restaurangen. Tack för er förståelse. 

Läs mer: www.hardrockcafe.com

Lödöse Museum

Välkommen till platsen för en av Sveriges första och största medeltida städer!

Genom utställningar och aktiviteter gör vi historien levande och tillgänglig för både vuxna och barn. Vår förhoppning är att alla känner sig välkomna att ta klivet in i den medeltida historien tillsammans med oss.

Läs mer: www.lodosemuseum.se

Ocean Bus

Upplev den sällsynta möjligheten att gå i Poseidons fotspår, bokstavligt talat. Efter en tur på land förbi Göteborgs sevärdheter bär det av rakt ned i det blå vid Klippan för en utflykt under Älvsborgsbron och runt stadens kajer.

Se både landmärken och sjömärken under denna spektakulära sightseeingtur.

Läs mer: oceanbus.se

Puta Madre

Där drömmar och fantasier utbryter lika plötsligt och kraftfullt som smaksensationen från en Piquant Chili Habanero från Tijuana. Här presenterar vi en meny med inspiration från Mexico.

I baren stoltserar det största tequilasortimentet i Norden, något smugglarna har jobbat hårt för att åstadkomma. Och sist, men inte minst spektakulärt, har vi den brokiga skaran som agerar personal. Tillsammans bildas en sjuhelsikes röra som vi kallar Puta Madre.

Läs mer: www.putamadre.se

Sintra

Drivs av konsthantverkare och startade 1984. Sedan dess är Sintra väl etablerat bland dem som söker spännande konsthantverk.

Du träffar alltid en kunnig konsthantverkare i butiken och vi hjälper dig gärna.
I anslutning till butiken ligger galleriet. Hit är du välkommen för att se intressanta utställningar med konsthantverk från hela landet.

Läs mer: www.sintra.se

Strömma - Buss Sightseeing (Hopp on / Hopp off)

Häng med på en sightseeingtur runt Göteborg med våra bekväma dubbeldäckade bussar utan tak.

Under turen passerar vi de flesta av Göteborgs sevärdheter. Vi guidar dig till gator och byggnader som är intressanta - både ur ett historiskt och nutida perspektiv.

Läs mer: www.stromma.com

Strömma - Dinning Cruises

Läs och låt dig inspireras av Strömma Kanalbolagets populära matkryssningar i Göteborgs skärgård. Våra brunch-, lunch- och middagskryssningar passar de allra flesta smaker.

Vad sägs om västkustens läckerheter under en skaldjurskryssning, en avkopplande helgbrunch eller en klassisk lunch- eller middagskryssning med à la carte-meny? En omtyckt favorit är vår räk- och laxkryssning med trubadur. Alla våra restaurangbåtar är KRAV-certifierade.

Läs mer: www.stromma.com

Strömma - Älvsborgsfästning

Vi tar dig med på en båtresa genom Göteborgs hamn, ut mot Nya Älvsborgs Fästning. Upplev en levande historiaföreställning och följ med på en överraskande tidsresa från 1500-talet fram till idag. 

På ön har du gått om tid att utforska den historiska atmosfären, följa med på en dramatiserad guidning, ta del av alla låneleksaker eller bara njuta av den vackra utsikten.

Läs mer: www.stromma.com

Strömma - Paddan

Gå ombord våra sightseeingbåtar mitt i city vid Kungsportsplatsen och upplev den gamla vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet och historien kring Göteborgs uppbyggnad och försvar.

Den guidade båtturen med Paddan fortsätter under de många och låga broarna och vår guide ombord berättar om allt spännande som vi passerar längs vägen, se Göteborgs fascinerande hamn som innehåller bland annat klassiska skeppsvarv, fiskhamn, nya och gamla bostäder.

Läs mer: www.stromma.com

Strömma - Sightseeing Cruises

En sightseeingtur med båt kan vara det allra bästa sättet att lära känna Göteborg, oavsett om du är turist i din egen stad eller om du är på tillfälligt besök.

Vi har flera olika båtturer att välja mellan, följ med på guidad rundtur längs med kanalerna eller åk med på en sightseeingtur i skärgården

Läs mer: www.stromma.com

Volvo Museum

På Volvo Museum får du följa med på en resa genom Volvos historiska arv, från starten 1927 fram till idag. Våra samlingar är fyllda med allt från personbilar, bussar och lastbilar till båtmotorer och anläggningsmaskiner.

Här finns massor att uppleva – oavsett om du är intresserad av ett unikt stycke svensk 1900-talshistoria eller bara nostalgiskt vill drömma dig tillbaka till forna tider. Och för de allra minsta finns ”barnbilen” – en klassisk Volvo att säkert leka och hoppa i.

Läs mer: volvomuseum.com

Annonsera med Minicards

HEM   |   OM OSS   |   KORTHÅLLARE  |   REFERENSER  |   ANNONSERA  |   KONTAKT