Sweden&Norway

Stockholm - Referenser 'Kultur'

Stockholm Toy Museum (Bergrummet)

Välkommen till norra Europas största samling av leksaker och serier!

Bergrummet – Tidö collection of toys and comics är ett svenskt privat leksaks- och serietidningsmuseum som öppnade i september 2017 och är beläget i Skeppsholmens bergrum vid Svensksundsvägen 5 på Skeppsholmen i Stockholm.

Läs mer: www.toymuseum.se

Carl Eldhs Ateljémuseum

Carl Eldhs Ateljémuseum är ett konstnärsmuseum vid Lögebodavägen 10 i Bellevueparken i Vasastaden, i Stockholm. Museet var skulptören Carl Eldhs ateljé. Ateljén är välbevarad såsom Carl Eldh en gång lämnade den.

Öppnar 14 maj 2020 och håller öppet ända fram till Oktober.

Läs mer: www.eldhsatelje.se

Moderna Museet

Moderna Museet är ett museum för svensk, nordisk och internationell modern och samtida konst i Stockholm. 

I samlingarna finns nutida måleri, skulptur, fotografi och konstfilm från 1900 och framåt, och vad gäller fotografier även från omkring 1840.

Läs mer www.modernamuseet.se

Nordiska museet

Nordiska museet är ett stiftelseägt svenskt kulturhistoriskt museum, som ligger på Lejonslätten på Djurgården i Stockholm.

Museets uppgift är att bevara och levandegöra minnet av liv och arbete från 1500-talet fram till våra dagar. Det är Sveriges största kulturhistoriska museum.

Läs mer: www.nordiskamuseet.se

Prins Eugens Waldemarsudde

Prins Eugens Waldemarsudde är ett konstmuseum på Waldemarsudde på Södra Djurgården i Stockholm.

Museet består av huvudbyggnaden, ”Slottet”, och en separat konstgalleribyggnad samt är omgivet av en blomster- och skulpturprydd trädgård. Museet öppnades för allmänheten sommaren 1948.

Läs mer: www.waldemarsudde.se

Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet är ett interaktivt museum för alla åldrar mitt i centrala Stockholm.

Scenkonstmuseet är ett statligt svenskt museum i Stockholm, vilket behandlar det svenska kulturarvet inom musik, teater och dans.

Museet, som tidigare hette Musik- och teatermuseet, drivs av Statens musikverk. Museets samlingar har byggts upp under en hundraårsperiod.

Läs mer: www.scenkonstmuseet.se

Sjöhistoriskamuseet

Statens Sjöhistoriska museum ligger i Museiparken vid Djurgårdsbrunnsvägen på Ladugårdsgärdet i Stockholm.

Museet behandlar sjöfartens historia och örlogsflottans historia och invigdes den 28 maj 1938. Sjöhistoriska museet uppfördes efter ritningar av arkitekt Ragnar Östberg och är ett av hans sista betydande verk.

Läs mer: www.sjohistoriska.se

Spritmuseum

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen

Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer.

Läs mer: www.spritmuseum.se

Strömma - Drottningsholms Slott

Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm på Ekerö.

Njut av den vackra, rofyllda miljön och passa på att besöka Kina Slott, Götiska tornet, slottsteatern och den fina slottsparken.

Läs mer: www.stromma.com

Strömma - Royal Canal Tour

Följ med på vår sightseeingtur med båt från centrala Stockholm, genom Djurgårdskanalen runt Djurgården i nationalstadsparken, förbi historiska byggnader och lummig natur. Där fjärden öppnar sig svänger vi in mot city igen och passerar Vasamuseet och Waldemarsudde.

Läs mer: www.stromma.com

Vasa Tour (Eco Sightseeing)

Kombinera Stockholm-sightseeing med en spännande historisk utflykt. The Vasa Tour tar dig längs med Vasaskeppets jungfrufärd till den plats där det ökända regal skeppet förliste 1628. Turen avgår både från Nybrokajen och Vasabryggan, och ges på svenska och engelska.

Läs mer: www.vasatour.com

Vikingamuseet (Vikingaliv)

Vikingaliv - The Viking Museum är en permanent kulturhistorisk utställning, som öppnades 2017 i Båthall 1 i Wasahamnen på Djurgården i Stockholm. Vikingaliv skildrar förhållanden på vikingatiden och visar föremål som lånats från Historiska museet,
Gotlands museum och Sigtuna museum

Läs mer: thevikingmuseum.com

Annonsera med Minicards

HEM   |   OM OSS   |   KORTHÅLLARE  |   REFERENSER  |   ANNONSERA  |   KONTAKT